Når en mandag blir en søndag, og perspektiv på livet!

2.pinsedag, fri og sol. Det er mandag, men dagen brukes som en søndag. Slappe av og bare gjøre ingen ting.

I dag skal jeg ikke skryte på meg at jeg har vært for aktiv for det har jeg ikke vært. Sofa og TV. Mye reising fredag og lørdag samt søndag på farten. Kroppen blir sliten, er ikke 20 lengre …. he he he!  Derfor var det deilig med sofa tid.

 

 

Har sett på en del serier som jeg liker. Med dagens TV kan man jo nesten se hva man vil når man vil. I dag ble det mest den svenske sinnasnekkeren og sofias engler. Begge seriene som handler om å hjelpe folk i en knipe, men på to vidt forskjellige måter. Begge seriene får meg engasjert.

Sinnasnekkeren får meg til og riste på hodet og bli litt oppgitt. Er så utrolig mange som lar barn vokse opp uten å ha et ordentlig hjem. De vokser opp i et hus med mange rom eller mulighet for mange rom, men som aldri har opplevd å ha sit eget rom. De skjems over hjemmet sitt og vil ikke ha med venner hjem. Det er trist å se voksne folk ikke ta ansvar for et godt hjem til sine barn. Da er det bare til pass at de blir kjeftet på og fortalt i klar tekst hvordan det ser ut og hvordan det bør se ut. De blir satt til mye jobbing selv, de som trenger hjelpen og det er bra.

 

 

Sofias engler er et svensk program der tre stk, Sofia og to menn reiser rundt og hjelper folk med å ordne et hjem og gjøre ferdig et hjem som ble avbrutt av en tragiske hendelser. En plutselig sykdom eller ulykke kan ha satt stopper for videre oppussing og vedlikehold eller at et familie medlem har gått bort. Det er noen gripende historier og disse menneskene/familiene prøver og overleve etter uforutsette tragedier. I sinnasnekkeren har personene selv satt seg i den posisjonen.

Begge seriene skaper følelser og man får litt perspektiv på eget liv, egne ønsker og mål. De huslige bekymringene man har blir liksom ikke veldig store, men så er det bare vi som bestemmer hvor tid og penger skal investeres.  At ikke alltid økonomien strekker til så er det mye som kan gjøres for at det skal bli trivelig. Vi har valgt å male diverse rom for å komme litt i gang. Litt store utgifter (kanskje jeg forteller om det senere) har satt kjøkken og bad på vent, men vi kan ikke klage for vi har et bad og et kjøkken vi kan bruke 😊

Jeg tror nok alle har lyst til og ha det fint rundt seg, men det behøver ikke være dyrt. Det behøver heller ikke være «katalog» fint. Katalogfint blir av og til veldig upersonlig. Jeg liker å komme hjem til folk som møblerer og setter sammen ting etter eget ønske og ikke ut i fra at andre skal like det. Man må tørre å lage sitt eget hjem på sin måte. Ikke alle kan ha det likt, det blir for kjedelig.

Nå er det natta og jobb i morgen. Jeg har hatt en flott pinse og ønsker hverdagen velkommen. I denne uka blir det kurs og hotellopphold og det skal blogges!

Natta!

 

 

Steinar

XXX

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg