Alle prøver er positive!

Phuuu… nå kan jeg puste ut og vi kan jobbe videre. Nå er alle prøvene klare og alle er utelukkende positive. Kela som var hos Mandal Smådyrklinikk for en liten stund siden er frisk som en fisk. du kan lese innlegget om da Kela var hos veterinæren HER.

Resultatene er: HD=A AD=0 MDR1=+/+ DM=N/N. Alt er frie og det kunne ikke blitt bedre. DA kan vi planlegge videre i kennelens avlsplaner. Et par hannhunder har vi sett på, men det er utrolig vanskelig. Finner ikke mange gode hannhunder i Norge. Et par av dem vi finner har vi allerede noe av stamtavlene til. I og med at Kela representerer noe nyt på mor siden hadde det vært moro å finne noe som kunne utvidet genpolen for vårt oppdrett. Så er spørsmålet, hvor reiser vi?

Nå som resultatene på helse er på plass begynner den moro delen av oppdrettet, finne hannhunder som er aktuelle og så velge ut i fra dem. Kriteriene er at helseresultatene skal være bra, temperamentet skal være bra og anatomien skal være bra. Med temperament så ligger det også at de har HG rasens bruksegenskaper i seg, slik de blir beskrevet i rasestandarden. Dette blir spennende 🙂

 

 

Da er det bare å sette seg godt til rette og vente på våren og eventyret som oppdretter!

Steinar
XXX

#hvitgjeter #kennelhouseoffun #valper #oppdretter #helsetester

6 kommentarer
   1. Ja det var utrolig deilig. Vi pleier ikke å røntge hundene før de er rundt to år. Da er det satt i kroppen og det er slik de er. Å gjøre det så tidlig som mulig kan være å lure seg selv. En hund kan forandre seg masse på seks måneder i vekstperioden.

  1. Hei!
   For en nydelig skapning Kela er😍
   Vi hadde opprinnelig planlagt å være fórvert for en hvit gjeterhund, men ser dessverre ut som den hunden glipper for oss. Så nå tenker vi litt på valp i stedet.. Tror du det blir valper på Kela ila året?
   Hva mener du med at hun representerer noe nytt på morssiden?

   1. Hei, så moro at dere vurderer HG valp 🙂 Vi skal parre Kela når hun løper, hannhund ikke helt bestemt. Hun er importert fra Latvia og mor siden er kun representert av en tispe til i Norge. Spennende linjer så vi gleder oss masse 🙂

    Ta gjerne kontakt på mail [email protected]

  2. Hei!
   For en nydelig skapning Kela er!😍
   Vi hadde opprinnelig planlagt å være fórvert for en hvit gjeterhund, men ser dessverre ut som den hunden glipper for oss. Så nå tenker vi litt på valp i stedet.
   Tror du det blir valper på Kela ila året?😊
   Hva mener du med at hun representerer noe nytt på morssiden?

   Vh Agni

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg