Siste dagen, kapittel 2017 skal lukkes.

Så var den her da, den siste dagen. Den siste den siste dagen i desember, den siste dagen i dette året. Vi står på terskelen til et nytt år, ett nytt år med nye sjanser, nye utfordringer, nye bekjentskaper, nye begivenheter og mange nye valg. Hva vil det nye året bringe vet vi lite om, akkurat som vi vet lite om hva neste time, neste dag, neste uke og neste måned vil bringe. Det vi vet er at om vi er til stede så kan vi være med å påvirke hva som skal skje og hvordan det skal skje.

Jeg er heldig som bor i et land med ytringsfrihet, har et sted å bo, har mat på bordet og en jobb jeg trives i. gode kollega, gode venner og en flott familie. Jeg er heldig som kan drive med det jeg trives aller best med, hunder. Jeg bor i et land som dessverre ikke alle kan si det samme, desto viktigere er det at JEG er bevist på alle de godene jeg har og ikke tar det for gitt. Det er lett å ta ting for gitt i en hektisk hverdag, man må gi seg tid til og stoppe opp litt og tenke over de små ting.

2017 har gitt meg nye perspektiv på ting, det har gjort meg litt mer bevist på hva jeg vil og hva jeg ikke vil. Alt handler om valg. Jeg har sikkert gjort noen dårlige valg, men også noen gode valg. Jeg kan se tilbake på et år med mange fine opplevelser, sammen med gode venner. Venner som jeg håper jeg kan reise sammen med også i 2018. Noen har skuffet meg innimellom, men ikke så mye at jeg har valgt dem bort. Jeg har også sikkert skuffet noen.

2017 og 2018 blir sikkert nokså likt innen hundemiljøet. Jeg har ingen tro på at menneskene der vil forandre seg. Noen vier sitt liv til og gjøre livet surt for andre. Baksnakking, heksejakter, sværting og falskhet vil det nok florere av, både IRL og på nett. Noen mennesker har altfor mye tid til overs som de bruker på å skape livet kjipt for andre. Hva kan jeg gjøre med det? Jeg kan ikke gjøre noe med andre, men jeg kan bestemme meg for hvor mye jeg selv vil delta. Jeg kan bestemme meg for at det jeg sier og gjør det kan jeg stå for. Jeg kan være ærlig ovenfor de jeg ikke liker med mitt sanne jeg og ikke gjemme meg bak anonymitet. Anonymitet er feigt! Jeg har null respekt for de som sender rundt dritt om andre og ikke står for det……

På jobb føler jeg at 2017 har gitt meg greit med utfordringer. I 2018 begynner vi med nytt opplegg som jeg gleder meg til og videreutvikle.

Jeg kan bli enda flinkere i 2018 og tenke på meg selv, sette meg selv foran andre og gjøre det som jeg ønsker. Jeg kan bruke min energi på de som ønsker å spre godhet og ikke skape splid. Jeg skal tenke mer på mine behov i 2018. 

Jeg pleier ikke ha nyttårs forsetter, det sluttet jeg med for lenge lenge siden. De holdes ikke allikevel, men jeg kan sette opp en liste over ønsker jeg har for 2018 og prøve å ta dem frem med jevne mellomrom som en påminnelse. Dette er mine ønsker for det nye året:

1. Bruke mer tid på MITT liv, meg selv i hverdagen.

2. Være ærlig ovenfor meg selv og andre.

3. Bli bedre til og ta vare på kroppen min, i forhold til diabetesen og trening.

4. Engasjere meg i samfunnsspørsmål som engasjerer meg og som betyr noe for meg.

5. Være mer åpen for nye utfordringer.

6. Jeg skal fortsette med å være barnslig og leken.

Jeg håper at disse ønskene blir noen av mine retningslinjer i det nye året 🙂 Da tror jeg 2018 kan bli et like flott år som det foregående.

Uansett om du har nyttårs forsetter eller ikke så håper jeg du får et godt år, at du fortsetter å drømme og at du ønsker å bli en bedre utgave av deg selv. Jeg håper du oppnår det du strever etter og at du blir lykkelig 🙂 jeg ønsker deg alt godt for det nye året <3

Steinar
XXX

 

 

 

 

 

 

#godtnyttår #2017 #2018 #ønsker #tilbakeblikk #leken 

Isbjørnene er blitt seks uker, snart syv.

Isbjørnene våre vokser seg til. De spiser tørfòr og drikker vann som voksne hunder og leker og utforsker som små valper. Nyskjerige på det verden har og by på. De elsker å springe i stua og smake på alt som er i deres høyde.

Nå er det to uker til de reiser og familien som skal ha jenta var her i går og hilste på. Nå er det bare for oss og få sosialisert dem og la dem oppleve ting og tang som forbereder dem best mulig til sitt kommende nye liv. Jeg tror de kommer til og bli fantastiske familiemedlemmer. 

 

 

 

 

#hvitgjeter #valper #hund #søte #kennel #oppdrett

Litt nytt interiør, fornyelse er moro.

Vi fornyer oss litt etter hvert. Vi finner ut hva vi trenger og bor oss mer og mer inn. Finner løsninger som passer for oss. Vi har bodd her i tre år og hatt flere forskjellige møbler, det meste har vi kjøpt brukt. Med brukte møbler får man prøvd ut om “det” passer på en billig og grei måte. 

For litt siden fant vi ut vi ville kjøpe noen nye skjenker. Ikea har det meste som passer inn, ikke altfor dyrt heller og man kan godt bytte ut litt etter noen år, uten å føle man blakker seg helt. Vi har hatt flere forskjellige skjenker der vi har plassert de to  nye og funnet ut hva vi ønsker. 

Vi ble veldig fornøyde og vi fikk plass til vinglass, krystall glass og middags service til 12. Alltid moro med noe nytt og når det passer så greit inn er det ekstra moro. Det ble slik vi hadde håpet på 🙂

 

Synes den er så morsom den lille trioen av musikere, blåst ut i glass. De er kjøpt på en tur til Praha.

 

Håper vi får anledning til og bruke dette servicet. Vi kjøpte det brukt for ett år siden, men ikke fått brukt det enda 🙂

#interiør #fornyelse #ikea #møbler #glass #service 

 

 

 

Gode venner <3

Gode venner er det beste å ha.
Gode venner som stiller opp og som gir en hjelpende hånd.
Gode venner som sier det som det er.
Gode venner som sier det man trenger å høre og ikke bare det man vil høre.
Gode venner som får deg til å smile og le.
Gode venner som man nødvendig vis ikke må se eller treffe hele tiden, men som aldri blir fremmed. 
Gode venner er en nødvendighet å ha.

I dag hadde vi hjelp av en slik god venne, som hjalp med å sette sammen de nye skapene. Jeg hater slikt IKEA arbeid, men min venn synes dette er helt greit, til og med artig 🙂 Jeg hadde nok klart de selv, men du stiller villig opp når jeg spør.
Tusen takk for hjelpen i dag <3
(bildet tatt på skogsturen i dag)

 

#vennskap #hjelp #hjelpendehånd #bilde #hverdag

Prøvd mitt nye kamera, Sony CX 5100

Nå er det vel to ukes tid siden jeg kjøpte kamera. Jeg har jo jobbet en del og det er mørkt når jeg kommer hjem. Derfor har det ikke vært de beste forholdene for å ta bilder ute. Har tatt noen, men ikke hat tid til og laste dem opp på PC. Men i dag har jeg hatt tid 🙂

Vi har vært en tur i skogen med noen av hundene og jeg fikk prøvd kamera på litt naturbilder, still bilder. Synes ikke de ble så aller verst. Har enda mye igjen å sette meg inn i, men tenker at det kommer med tiden. Hva synes dere om disse bildene?

 

 

 

 

 

Prøvde meg litt på hundene også….

 

 

 

#hund #natur #bilder #fotografi #photo #nature “vinter #snø #skog #sony #volpinoitaliano #utforske

Den følelsen!

I går (onsdag), siden dette skrives etter midnatt, var jeg innom treningssenteret etter jobb. Hadde bestemt meg allerede da jeg la meg tirsdag at jeg måtte trene. Det var nok lurt for etter jobb i dag fristet det mest å vare komme seg hjem. 

Jeg svingte inn på parkeringsplassen, men ble sittende litt i bolen og følge med på en diskusjon på FB. Viljen til å ikke trene ble enda litt mindre, men jeg tok meg selv i nakken og trasket inn. Fikk skiftet og kom meg ut i lokalet. Litt senete enn planlagt, men jeg var der. 

Oppvarmingen begynte bra. Med musikk på øret føltes ikke kroppen så trøtt. Skrudde opp volum og beina fant rytmen. 30 minutter på elipsemaskinen gikk flott. Jeg økte til og med motstanden litt. Beina føltes fine og pusten og pulsen likedan. En utrolig bra følelse. 

Så var det armer, mage, rygg og bryst. Vektene virket ikke sååååå tunge og jeg økte litt på noen av øvelsene. Godfølelsen var tilstede 🙂 sit ups var også overkommelig og økte med 10 ganger tilsaman. 

I og med at jeg økte tyngden på vekter merket jeg at blodsukkerlageret i kroppen ble brukt opp, derfor ingen ben øvelser i dag. 

Følte treningen i dag var veldig bra og at kroppen spilte på lag, det var moro og gir en ekstra opptur. Den følelsen!

Kroppen trenger også hvile og jeg har opplevd det damme før. Kroppen virker klsr for å yte litt mer etter noen dager i hvilemodus. 

Nå er det natta, sov godt alle sammen! <3

 

 

Facebook challange!

I høst ble jeg utfordret til og være med på en utfordring på Facebook. Syv bilder i syv dager. Ett bilde pr dag og ikke av mennesker. En moro konkurranse. Tenkte jeg ville dele bildene mine her med dere 🙂 

Bildene er i kronologisk rekkefølge, dag en først. 

 

 

 

 

 

 

Noen tanker fra stallen.

Nå er Christopher i fjøset og jeg har tatt resten av stallen vår. Ikke det at det er så mye, men det er koselig å kunne gå å stelle der uten å ha noe tidspress. Fikk møkket en boks, fylt på med litt ny spon, byttet vann, gitt kaniner mat, gitt høner litt matrester og feid. Synes det er veldig koselig. Fredelig å gå for seg selv og bare pusle rundt.

Imens jeg gikk der tenkte jeg på hvor heldig våre hester egentlig er, som slipper å stå på store staller eller rideskoler. Synes ikke de hestene har det livet de fortjener. De har altfor små ut plasser og er generelt altfor lite ute. På mange staller er de nesten mer inne i boksen enn ute, og når de er ute så er plassen så liten at de like godt kunne stått inn med døra oppe. De får jo ikke bevegd seg så mye mer på det lille frimerket de står på. Hos oss står nesten alle ute hele døgnet. De to som er inne på boks blir tatt inn i ti elleve tiden og kommer ut i åtte ni tiden. Om vi har vært sent på besøk og kommer sent hjem blir de tatt inn senere og kommer også ut litt senere, men timene blir som regel det samme. Noen ganger står de ute hele døgnet alle sammen. Ute plassen hos oss er også kupert og byr på variasjon for bevegelse. Jeg synes hestene våre har det fint <3

Det er kanskje noen rideskoler eller store staller som har hestene mye ute, men de er i fåtall. Vi er utrolig heldige som kan ha hestene våre hjemme og gjøre som vi vil 🙂

 

 

 

#stallvollen #stall #hester #kaniner #dyr #nordlandshest #lyngshest #fjording

 

Fredelig, men utfordrende!

En fredelig dag i dag også. Alt har gått i sakte tempo. Er litt sliten etter i natt, blodsukkeret ble litt lavt og våknet med skjelvinger og kvalme. Denne jula har ikke vært helt på min side med tanke på diabetesen. Julen er en fredelig, men utfordrende tid. Det er en vanskelig tid med tanke på alle den annerledes maten man spiser eller blir tilbudt. Man må jo ikke spise alt og man må jo ikke stappe innpå, men det har jeg heller ikke gjort. Jeg synes jeg har vært ganske så flink med det jeg har spist. Heller spist mye av det som jeg kan ha og bare smakt litt på det som ikke er så bra for kroppen min. Allikevel har det blitt noe kluss og det er nok det at jeg har spist færre måltider. Jeg har sovet lengre enn vanlig og derfor er måltider også forskjøvet. Så gjennom dagen har nok maten vært fordelt ut på færre måltider og samtidig som jeg har prøvd å styret det med hva jeg spiser blitt for lite riktig mat. Så i dag har jeg vært trøtt og sliten i kroppen.

Vi har vært hos mine foreldre og spist pinnekjøtt, det var deilig. Veldig greit å komme hjem til mamma og pappa, rett til dekket bord <3 

 

Den slappe 1.juledag

1.juledag er nok en av de slappeste dagene i året. Sammen med 1.nytårsdag og 1.påskedag. De dagene står nesten verden stille. Med dårlig vær er det ikke noe særlig å være ute etter heller. 

Vi har vært en snartur på besøk hos en nabo. Christopher har har vært i fjøset og jeg en liten tur i skogen. Med hodelykt og 7 hunder gikk jeg en god halvtime, det var egentlig litt deilig. 

Jeg har fått gjort litt husarbeid også, ryddet litt og pakket ned litt advent. 

Akkurat nå leker valpene litt i stua. De blir 6 uker i morgen. De er begynt å gjøre litt ugang (utforske tenner og grenser), men de er jo supersøte <3

 

 

Nå skal jeg gå i dusjen og gjøre meg klar til besøk hos gode venner. Jeg skal kosemose Badenji valper på 5 uker, det gleder jeg meg til 🙂 

Ha en flott kveld alle sammen! <3