Mine 10 på topp julesanger sunget av norske artister

Kom i stemning til jul, sjekk ut spillelisten min sine 10 på topp julesanger. Julesanger sunget av norske artister er veldig koselig og vi har så mange flotte sangstemmer her i landet. Vi har også mange flotte norske julesang tekster. Så her er noe av det dere kan finne på min Spotify julesang liste 🙂

1. O helga natt – Rein Aleksander
2. Sonjas sang til julestjernen – Hanne Krogh
3. En stjerne skinner i natt – Oslo Gospel kor
4. Romjulsdrøm – Alf Prøysen
5. Nå tennes tusen julelys – Sissel Kyrkjebø
6. Deilig er jorden – Elisabeth Andreassen (så godt som norsk)
7. Julekveldsvisa – Nora Brockstedt
8. Det lyser i stille grender – Olav Stedje
9. Viss eg var ein julekonge – Herborg Krokevik
10. Jul i svingen – Ingebjørg Bratland

 
#jul #julesang #julestemning #sang #norsk #artister 

 

Første lukene allerede åpnet!

Nå tenker dere kanskje at noen har sniktittet i adventskalenderen, men det er det ikke….

Valpene sine øyeluker er begynt og åpne seg. De har nå startet på en ny stor fase i livet sitt, å bli kjent med mamma Fluffy og omverdenen på en ny måte. Synet er nok ganske slørete, men det stabiliseres nok om ikke lenge. Valpene er nå 14 dager gamle 🙂 

Vi gleder oss til denne nye hverdagen vår, med valper som ser 🙂 

 

 

 

 

#valper #hund #hvitgjeterhund #øyne #oppdrett

Hotell anmeldelse, Comfort Square Stavanger

For et par uker siden var jeg i Stavanger på jobboppdrag. Jeg hadde to netter på Comfort Hotell Square, nytt og sentralt beliggende hotell. Adressen er Løkkeveien 41 og ligger bare 6 minutter gange fra sentrum, der du har shopping, utallige spisesteder, severdigheter, discotek og barer som tilhører nattelivet.

Det ligger også nærme flybuss, bussterminal og togstasjonen, ca. 500-600 meters gange og ganske rett strekning.

Hotellet har en stor og åpen resepsjon som er en del av baren og matsal. Her kan du bestille drinker, øl og mat. Moderne innredning gjør atmosfæren trendy og lun. Her spiser man også frokost og man velger hvor man vil sitte i hele området. Frokosten var god og allsidig. Flere forskjellige brødsorter, knekkebrød, gryn, yoghurt, syltetøy, skinkepålegg, oster, egg, bacon, tomatbønner, melk, juice, vann, kaffe osv osv. En komplett frokost, med frukt til dessert.

 

 

 

 

 

Jeg hadde dobbeltrom, det var ikke så stort, men passe til en eller to personer. Det var gode senger og et tilhørende bad. Store vinduer som kan slippe inn en del lys om dagen. Jeg bodde i andre etasje og støy utenfra var ikke noe problem.

 

Hotellet har ikke egen parkering, men parkeringshus ved siden av. De har heller ingen avtale med parkeringsselskap så det er vanlige takster. jeg tror det var max 195.- pr døgn.

Hotellet har et helt ok treningsstudio med apparater og løse manualer. Det er ryddig og reint. Det er også en liten vask der man kan fylle på vannflaske og håndklær som man kan bruke under treningen. Det er også satt ut desinfisering slik at man kan tørke av apparater etter bruk. Noe som kan være litt utfordrende for noen er at to av “veggene” er glassvegger fra gulv til tak. Nå som det er mørkt tidlig kan det bli veldig innsyn og man føler man kanskje trener litt på utstilling.

Trenger du å handle noe ekstra mat eller noe godt å ha på rommet er det en Coop Prix butikk 60 meter til høyre når du kommer ut av hotellets hovedinngang. Denne butikken har oppe til 23.00 på hverdager og 21.00 om lørdagen.

De ansatte er veldig koselige og imøtekommende, alltid blide og behjelpelige.

Jeg likte meg veldig godt på dette hotellet og kan varmt anbefale det til andre.

#hotell #stavanger #comfort #overnatting #bar #turist #tur 

Jeg holder ut!

En stund siden jeg har blogget om treningen min. Det går fremover og jeg merker det faktisk på et par klesplagg. Det gir enda mer motivasjon. Jeg holder ut!

Målet er å trene tre ganger i uka og så langt har jeg klart det. Skikkelig stolt av meg selv. 

Noen dager er energien totalt fraværende, hektiske dager på jobb kan tappe alt. Da er det viktig å bare dra til treningssenteret og tenke at litt er bedre enn ingen ting. Og når man er kommet i gang så er det ikke så ille alikavel. Følelsen etterpå er også dobbel så god 🙂 

Sliter du med motivasjonen, kom deg av gårde og gjør litt! Om det er på treningstudio, i svømmehall eller gå tur rundt i nabolaget, litt er bedre enn ingenting. «Tipp topp tommel opp» 

Ha ei god uke alle sammen!

 

#trening #kondisjon #aktivitet #helse #shapes 

Valpene vokser, to små seler.

I dag er valpene 12 dager gamle. Begge to har funnet seg hjem som står klare for å ta dem i mot. Gutten skal bli Nordlending og jenta blir Kristiansandsjente. Vi har god dialog med begge kjøperne og håper de har glede av og følge med på utviklingen, både her på bloggen og i galleriet på FB.

Dette er som sagt tidligere vårt C-kull og de som skal ha gutten vil gjerne kalle han Caizer. Det er ikke viktig at hverdags navnet deres er på C, men stamtavlenavnet skal begynner på C. Så da tror jeg vi går for House Of Fun’s Call Me Caizer til gutten. Jenta skal vi få tilbakemelding om senere, sendte dem en melding i ettermiddag og spurte om de hadde noe forslag på navn og det skulle tas opp i “familieråd”. Veldig moro at hele familien tar del i forberedelsen og planlegging.

De som skal ha jenta er ikke selv veldig opptatt av utstilling, men vi har fått lov å ha henne med dersom hun tegner til og bli bra. Det setter vi utrolig stor pris på. Vi selger aldri valper med klausul om å må delta på utstilling. Mange har ikke denne interessen og derfor heller ikke interesse for å trene opp hunden til dette. Vi vil heller ikke legge dette presset på dem, men synes selvfølgelig det er moro om noen vil prøve å stille dem ut. Vist det er mulig så hjelper vi til så godt vi kan, med råd og treninger.

Nå ligner de to små seler, de har begynt å reise seg opp på frambeina og jenta har også nesten vært oppe på bakbeina også. Et par ustødige skritt i riktig retning. Nå er det heller ikke lenge til øynene åpnes, da får de et litt mer preg over seg 🙂

 

 

 

 

 

#hvitgjeterhund #hund #valper #oppdatering #vokser

Hestene har stor kost seg i dag. (bilder)

Hestene har storkost seg ute i dag. Ikke for kaldt og ikke for vått, det er flott for hestene. Amy som vi låner må stå litt for seg selv i en periode, hun er litt bitchy og egen med tanke på å dele “hus”. Hun kan godt stå inne alene og de andre må stå utenfor. Det er jo ikke særlig koselig, men jeg tror hun koser seg med litt alene tid også. 

De hestene vi har er:
Skåtes Amy (eier: Janita Nordli) N/L
Tofte Tiara (eier: Aina Berge) N/L
Sebbetåas Keila (eier: oss) N/L
Linmo Frøya (eier: oss) Fjording

Vi har også egen FB side – Stall Vollen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#lyngshest #nordlandshest #fjording #hest #utegang #vinter #kos #livetpålandet #horse #nl

Jeg er Alice in Wonderland!

Det er jammen ikke langt unna at jeg kan kalle meg selv for Alice in Wonderland. Det jeg våknet opp til i dag er naturen på sitt vakreste. Nysnø og lett snø dalene fra himmelen, passe kaldt og det beste av alt….. FRIIII! I dag har jeg ingen planer utenfor Villa Vollen. Christopher skal på kurs og mine foreldre kommer opp til Lunch. Ut over det er det å kose seg i huset, med dyrene og bare kjenne på den deilige følelsen av å ha fri, nyte livet. Jeg er Steinar in Winter Wonderland 🙂

Nå er hunder luftet, hester matet, stall boksene møkket, høner matet og vannet, kaniner matet og stue ganske ryddet. Ser ut vinduet på snøen som daler ned, blitt tettere nå, og hører ovnen knitre. Dette er stunder som gjør livet på landet verdt å leve <3

Dette er det jeg våknet opp til, rett utenfor soveromsvinduet. 

 

Utsikt fra veranda døra.

 

 

 

Hundene koser seg.

 

 

 

 

 

 

#hunder #hvitgjeterhund #schæferhund #villavollen #levepålandet #livetpålandet #vinter #snø

En koselig kveld!

I går var det en kjempe koselig kveld. Jeg var ute med gamle kollegaer fra den tiden jeg jobbet i barnehage. Styrer og vi pedagoger prøver å treffes en eller to ganger i året, noe vi har gjort de siste åtte ni årene. Dette treffet er høydepunkter for meg i året.

Denne gangen var det Bakgården som var stedet. Jeg valgte burger, den smakte sykt godt. Til dessert hadde jeg banansplitt, også sykt godt. Denne plassen har veldig god mat, absolutt verdt et besøk.

Praten glir godt, oppdateringer på hjemmefronten, på jobbfronten, seriøsitet og komplett galskap, latter og skrål. En hærlig gjeng jeg setter utrolig pris på. 

Dere skal alle vite at dere har en helt spesiell plass i hjertet mitt <3

#bakgården #uteliv #mat #sammenkomst #venner #koselig #kollegaer #sosialt

 

Jeg er en stolt Indianer!

Nå er det gjort en ny endring i Store Norske leksikon, ordet “Indianer” vil bli fjernet. Nå er det ikke lenger lov til og bruke dette ordet om en gruppe mennesker. Nå heter det den amerikanske urbefolkningen. For meg personlig synes jeg det er trist, jeg er STOLT av å ha Indianer blod i årene. Jeg er stolt av å kunne si min opprinnelse stammer fra maya – indianerne. Jeg skulle gjerne ha besøkt Guatemala, mitt fødeland, men på grunn av all urolighet i landet blir folk fra rådet å reise dit. Håper at en gang i livet så skal jeg få muligheten. 

“Ved siden av Bolivia har Guatemala den høyeste andelen av tradisjonell indianerbefolkning i Latin-Amerika, om lag 65 %. Drøyt 30 % karakteriseres som mestiser (lokalt kjent som ladinos), mens resten er av afrikansk og europeisk opprinnelse. Indianerbefolkningen er stolt av sin maya-opprinnelse og lever hovedsakelig i høyfjellet. De fleste lever som småbønder (campesinos) og som håndverkere.

Deres kunsthåndverk er berømt, særlig de fargerike tekstilene hvis mønster identifiserer hvor de er hjemmehørende, og som benyttes til hverdagsbruk. Det visuelle uttrykket for indiansk identitet i Guatemala er sterkt”
(Hentet herfra)

Jeg vet at Indianer er et ord som kan ha en negativ forbindelse. Det er et ord som har blitt brukt i undertrykkelsen av den amerikanske urbefolkningen, men det er også en identitet. Jeg tror mange som lever i denne kulturen den dag i dag kjenner på stoltheten av og tilhøre indianerne. 

Jeg har hele min oppvekst vist at jeg har indianerblod i årene og alltid vært fascinert av den kulturen, klesdraktene og levesettet. Det er et stolt folkeslag. Sølvpilen var et av de beste tegneserie bladene jeg viste om. Jeg drømte meg bort i historiene og lekte at jeg var en del av det. Sølvpilen fremstilte ikke indianerne som et undertrykt folk, selv om det var kampen mot cowboyene som var det mye av essensen i historiene.For meg var indianerne helter.

Nå kan vi ikke leke cowboy og indianer heller, det blir litt rart å si: skal vi leke cowboy og den amerikanske urbefolkningen! Et ord som for mange står for stolthet er blitt borte og skal ikke lenger beskrive eller gi identitet til min opprinnelse og bakgrunn.

Litt info om Guatemala:
Republikken Guatemala er et land i Mellom-Amerika som grenser til Mexico i nord og vest, til Belize i nordøst og til El Salvador og Honduras i sørøst. Landet grenser i tillegg til Stillehavet i vest og Det karibiske hav i øst. Hovedstaden heter Guatemala by (Guatemala City). befolkningstallet i 2016 var ca 16,58 millioner, på et landareal som er 108 889 km² (Norge er 385 203 km², befolkning 5,233 millioner). Det offisielle språket er spansk.

Indianer folket har vært utsatt for undertrykkelse og massakre fra myndighetenes side i mange mange år, men i 1996 ble det undertegnet en fredsavtale mellom myndighetene og geriljaen. 

Nasjonaldagen er 15.september.

Norge og Guatemala har et godt vennskap, begge er representert med egne ambassader og mange kommuner i Norge har vennskapskommuner/byer i Guatemala.

 

 

 

#guatemala #indianer #folkeslag #stolt #urbefolkning #opphav #opprinnelse #kultur 

 

 

 

 

Mange gleder!

Å bo på lander gir utfordringer, i dag var det første dag med snø og hjulsporene var dype. Litt ute av kurs og så satt jeg bom fast. Det var heldig vis i vår egen bakke så jeg kunne sitte varmt og godt inne og vente på Viking. 

I denne venteperiode fikk jeg brukt til noen av mange gleder ved å bo på landet. Jeg fikk litt ekstra tid til hundene. Å se den gleden de hadde av all snøen og hvordan de lekte seg, det er en av mange gleder. 

At vi bor slik vi bor og kan la hundene løpe løse, uten å være redd for trafikk og at de er i veien for naboer, er også en av mange gleder. 

At flokken vår av hunder går så bra sammen og at de trives på Villa Vollen er også en av mange gleder. 

Mange gleder i hverdagen man tar for gitt. I dag fikk jeg en ekstra mulighet til og reflektere over dem og si til meg selv: Jammen er jeg heldig som har disse gledene i livet!

 

 

 

 

#gleder #hverdag #snø #vinter #hunder #hvitgjeterhund #schäferhund