Ikke bli lurt!

Jeg blir så provosert over at slike folk får lov å leke med levende vesener sine liv, uskyldige hunder må lide for at de skal tjene penger. Disse folkene er jo umenneskelige, de kan jo umulig ha normale følelser. Valpe fabrikker får lov til og leve fordi valper derfra blir kjøpt. Slutt med det! Det er utrolig vondt å se hvilke forhold mange hunder lever i og valper vokser opp i, jeg skulle mer enn gjerne kjøpt alle jeg ser lider. Det hadde ikke hjulpet, det hadde bare gjort at flere valper hadde blitt produsert. Men jeg kan engasjere meg i jobben for å få stoppet dem og opplyse om at de finnes, slik at folk ikke går i fella.

Fellesnevner for svindlerne er at de operer på finn.no, det største markedet for kjøp og salg av dyr. Vær forsiktig og veldig på vakt om du leiter etter valp/hund der. Ikke fall for fristelsen å kjøpe en billig hund fra utlandet, det kan blir utrolig dyrt. Ikke la en trang økonomi være styrende for om du støtter svindler bransjen. Vent noen måneder ekstra og kjøp en hund du får vite så mye som mulig om. Det finnes også mange seriøse oppdrettere som annonserer på finn.no, men vær obs.

Hva må du passe på for ikke å bli svindlet:

* Ikke la deg lure av hunden/valpen kun har utenlandsk pass.

* kjøp med stamtavle, da kan du også finne ut om det er noe arvelige sykdommer på linjene. Skal følge med en export pedegree som fås av landets kennel klubb.

* Om rasehunder selges billig da bør man sjekke ekstra nøye etter. Om det er for godt til og være sant så er det nok det også.

Valpe fabrikker finnes i Norge også, så det er ikke bare utenlandske hunder som kan komme fra uverdige forhold. Prøv om du kan få hilse på foreldredyrene eller om du kan få referanse fra tidligere valpe kjøpere. Jeg hadde også stusset dersom oppdretter ikke vil la deg komme hjem til dem for å treffe hundene/valpene eller se hvilke omgivelser de vokser opp i. Nå i disse internett tider kan du også google navn på oppdrettere og lese om dem selv om de ikke har noen hjemmeside. Bruk tid på å undersøke oppdrettere før du bestemmer deg for å kontakte dem. Når du får kontakt med dem vær obs på hva de sier. Om alt er perfekt i deres oppdrett og de aldri har hatt noe sykdom eller uønsket i oppdrettet sitt så er det nok for godt til og være sant, med mindre det er første kullet. Dette gjelder også blandingshunder, de har like mye rett på verdige forhold. 

Jo flere vi er som engasjerer oss, sprer budskapet og opplyser om hvordan svindlere opererer jo vanskeligere blir det for dem og holde på.

Folk som misshandler dyr er som regel ikke snille med andre skapninger heller, også mennesker. Her kan du lese hva som ble avdekket da dyrepolitiet i Trøndelag pågrep en mann som hadde mishandlet og drept en katt. Det er en artikkel fra FrP som vil ha landsdekkende dyrepoliti. LES SAKEN HER.

Utdrag:
“Dyrepolitiets første pågripelse i Trøndelag var av en mann som hadde flådd, mishandlet og drept en katt. Som en følge av dyrepolitiets arbeid ble det også avslørt at dyremishandleren hadde barneporno, og fantaserte om å drepe og voldta jentebarn i 9-årsalderen. 

? Denne saken er dessverre ikke unik. Forskningen er klar på at personer som begår vold mot dyr senere ofte begår vold mot mennesker. I USA har FBI oppgradert dyrekriminalitet til en kategori A-forbrytelse, nettopp fordi de har sett at så mange av de groveste overgriperne også begår dyremishandling, forklarer Leirstein.”

JA TIL DYREPOLITI I HELE NORGE!

#hund #dyrepoliti #politikere #brydeg #dyrevelferd #valpefabrikk #kjøpevalp

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Hverdagslykke!

For meg er dette synet hverdagslykke!

Å ha hestene på utegang rett utenfor inngangsdøra er utrolig koselig. Å kjenne den gode hestelukta om morgenen og høre dem tygge på høy, det er den beste starten om morgenen. Vi er utrolig heldige som kan ha hestene slik hos oss. Angrer ikke på at vi gjorde om den ene garasjen til utegang. Vi har tre bokser i stall også, men ser at hestene storkoser seg på utegang.

Er det flere som er så heldige at de kan stå på kjøkkenet (eller annet sted i huset) og kikke inn i “uteskuret” til hesene?

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Se på TV3 i dag!

I denne episoden tar vi tak i folk som driver med ulovlig import av hunder. Vi møter ofre som har kjøpt hunder som ikke er friske og sitter med dyre veterinærkostnader. Vi kartlegger dyreoppdrettere som oppbevarer hunder under ulovlige vilkår og vi konfronterer en som har drevet ulovlig hundeimport over lengre tid.

Sendetidspunkt: i dag kl. 20.30

Varighet: 60 minutter

tekst kopiert HERFRA

 

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Pusen som stod opp fra de døde!

Vi bor jo nesten midt i skogen, har mange dyr og dette samler selvfølgelig uønsket småkryp. Mus er ikke kjekt å ha for mye av i stall og stue, derfor har vi en del katter. Det er utrolig koselig med katter og de er så utrolig forskjellige.

To av kattene vi har er søsken, en gutt og ei jente. Da vi fikk dem var de livredde alt og alle. De freste når vi nærmet oss dem og gjemte seg de første ukene. men med tålmodighet fra Christopher så fikk han dem frem og slik at de ble “trygge” hos oss. Med en bunch av hunder var det ikke bare oss tobeinte i hus de skulle forholde seg til, men andre firbeinte også.

Diss to søsken pusene fikk liksom aldri noe navn, så de ble hetende Guttepusen og Jentepusen. Jentepusen har alltid vært den som har vært mest reservert. For fem måneder siden forsvant jentepusen og etter en stund anså vi henne som tapt. Trist å tenke på at hun kan ha blitt tatt av reven, grevling eller andre dyr. Trist om hun hadde dødd på en vond måte, hun var jo ikke mer enn litt over året.

Etter den tid har vi hatt kattunger og beholdt en, som skulle erstatte Jentepusen. Mons ble erstatteren og så kom det jammen med en liten til. Ei lita skilpadde jente ved navn Hermine. 

I helga har vi vært bortreist og hatt folk her som har passet hus og gård. Da vi kom hjem og roen hadde senket seg og de fleste kattene var kommet hjem for å hilse på hadde vi plutselig to sorte katter inne. Jeg ble litt forfjamset for de var jo helt like så jeg lurte på om det kunne være riktig. En sort i gangen og en sort i stua….Jentepusen var kommet hjem <3 Hvor hun har vært vet jeg ikke, men hun er god i holde og fin og blank i pelsen. Nok mat har hun hatt. Hvorfor komme hjem nå? Hun er heldig vis ikke blitt “villere”, hun lar seg løfte på og klappes på.

Nå er katteflokken komplett igjen, Jentepusen, Guttepusen, Mons, Hermine, Gulli, Baylies og Lillemor

Bildet er av Jentepusen 🙂

#katt #katter #pus #gårdsliv #livetpålandet #småbruket 

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Mandagstrening igjen!

Så var mandagen her igjen og etter helgens tur var kroppen trøtt. Lysten til og trene var laber, men jeg kom meg bort til senteret. Tenkte igjen at en time er bedre enn ingenting

Når øreproppene blir plassert og god musikken spilles, da følger kroppen med. Elipsemaskinen i tretti minutter, sit-ups 3 x 18, biseps 3×15 og triseps 3×15, var en god økt for en sliten kropp.

Følelsen etterpå er utrolig bra. Jeg klarte det igjen, å begynne uka med en treningsøkt.

Treningsøktene er også tid for å tenke. Gå gjennom dagens hendelser, planlegge, tenke ut blogginnlegg og bare være i sin egen boble med egne personlige tanker og vurderinger. Av og til finner man svar på viktige livs spørsmål 🙂

Nå er det natta, sov godt alle sammen! 

#trening #mestring #tanker #egentid

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Ikke slipp bikkja!

Hei du som vet du ikke har kontroll på hunden din, vær så snill og ikke slipp den der det ferdes mange andre. Man kan aldri være 100% sikker eller trygg på sin egen hund, men en liten andel er flotte hundefolk som har god kontroll. De har en hund som kan snu på fem øren eller som kan avbryte handling innen rimelig få sekunder. Dette innlegget er til deg som vet at du sliter med å kalle hunden tilbake dersom noe skal oppstå.

Dette er en oppfordring til deg som vet du ikke har god kontroll på din firbente venn. Ta deg tid til og trene en god innkalling! Gidder du ikke legge så mye tid som det tar, eller så liten tid som det tar, i dette så bør du revurdere om hunden din skal få lov å være løs. Det finnes ikke noe som er så irriterende som løse hunder som kommer hoppende i mot mine hunder når de forholder seg fint og rolig på tur, eller som kommer i mot og viser en dominant eller aggressiv kroppsholdning og en idiot som står 30 meter bak og skriker seg blå og grønn. Idioten 30 meter bak har null kontroll på hunden som aldri burde vært løs, med mindre det var på et inne gjerdet sted der ingen andre kom inn, eller i en hundepark (men det er et annet kapittel, jeg liker ikke hundeparker). Alle hunder har rett på en ansvarsfull eier som lærer dem å lystre på kommando, som tar seg tid til og få en lydig hund. Synes NKK sitt slag ord for en stund siden var veldig bra: En lydig hund er en lykkelig hund! Det finnes dessverre mange ikke lykkelige hunder der ute.

Det er også utrolig irriterende å holde på å trene med en hund og bli avbrutt av en hund som kommer byksende inn i treningstunden, med formål som lek eller angrep. Vil jo heller ha en lekende invitasjon enn et dødelig angrep, men ingen av dele er greit. Du som eier denne hunden ødelegger kanskje noe vi bruker masse tid på og som vi ønsker skal bli til noe bra både for oss eiere og hunden vår. Vi holder på med noe som skaper et bånd mellom oss og som gjør at vi føler tilhørighet til hverandre, ikke ødelegg denne biten for oss. 

Det kan være at den hunden som trener ikke er den mest sosiale hunden, den kan faktisk være kjempe underdanig eller engstelig, den kan også være veldig dominant og aggressiv. Dette uforutsette møte kan bli ganske så fatalt for den ene eller den andre av hundene. De som trener en engstelig hund kan få en enda mer engstelig hund, som også får dårlig relasjon til andre hunder. Om det er en dominant hund som trener i bånd kan bli så provosert at den svarer umiddelbart med angrep (ikke bra det heller og eier burde vel også revurdere om dette er en hund som bør få oppholde seg i det offentlige rom). Det er veldig mye som kan bli kjipt både for hunder og eiere av begge hunder.

Den mest idiotiske kommentaren er “den er bare snill og grei”, rettferdig gjør det deg og ikke ha kontroll på hunden? Nei! Og er det rettferdig at den snille og greie hunden skal løpe bort til en ikke snill hund.

Jeg husker en gang jeg var i Jegersberg med min (den gang) Flat  Coated Retriever, Ringo. For de som ikke vet hva Jegersberg er så er det et flott tur område i nærhet til Kristiansand og det blir brukt av alle typer mennesker. En flott lysløype og gode treningsmuligheter. Jeg hadde Ringo i bånd og der kommer det en dominant goldengutt. Halen høyt hevet og stive bein, blikket godt festet i Ringo. Ringo stopper opp og beveger seg også sakte med halen rett ut (ikke dominant). Ringo var ingen dominant hund. Eier roper da “han er en unghund som bare vil leke, han er så snill og grei!” Og jeg svarer “Min er ikke snill og grei, for to dager siden endte en Schäfer vi møtte hos dyrlegen, fordi eieren ikke klarte å kalle den inn i tide”. Da ble det fart på goldengutt eieren. Det var rop og kalling, med snill stemme og streng stemme, med hoppende bevegelser og med veivende bevegelser. Jeg stod på første rad til denne forestillingen av moderne dans. Hunden som var ung valgte tydelig vis å vike for Ringo som var 8 år, og hadde nok alderen med seg i denne situasjonen. Heldig vis var goldengutten såpass god i hundespråket så den tok en god avgjørelse, noe ikke eieren evnet.

Tenk også på at det er mange som er redde for hunder, og da er det uansett om den er stor eller liten, valp eller voksen, søt og snill…. de er redde for skapningen hund. Noen mennesker blokkerer og bare løper av gårde, noe som for en valp kan virke som en lek og den setter etter. Andre kan stå og skrike og hunden tar det som en trussel og bjeffer og gjør utfall. Tenk på at du har et ansvar for at hunderedde mennesker skal få ferdes rundt uten å være redd for om løse hunder skal “angripe”

Så til deg som ikke har kontroll og ikke klarer å kalle inn hunden, tren masse på dette. meld dere på kurs og tren på dette slik at hunder lærer seg innkalling med forstyrrelser på et gitt område. Øv på det i praksis med langline slik at hunden får en følelse av frihet og du en følelse av kontroll. Om hunden er snill og grei så kan vi nok tillate oss en bommert, men da er det viktig og unnskylde oss uansett hvilken holdning man møter på. Tren på innkalling i stua og i hagen, slik at hunden lærer seg hva ordet kom betyr før du går ut i den store verden, der så mye annet tar fokus bort fra konsentrasjonen til hunden.

Vær en ansvarsfull hundeeier, tenk på hundens beste og at du ikke skaper vonde situasjoner for de du treffer på din vei 🙂 

Å fokusere på samspill og kontakt er alfa og omega om du skal trene med hund!

Hund skal være gøy!

#hund #hundergøy #lydighet #treningmedhund #ansvar #hundeeier #taansvar #hvitgjeterhund

 

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Hvorfor regnbuen er et symbol for homobevegelsen

I Californie ble den første åpne homofile politiker tilsett i en offentlig stilling, hans navn var Harvey Milk. Han var politiker og homoaktivist. I 1978 ble han myrdet og etter dette ble regnbueflagget brukt som et symbol på den homofile bevegelsen. Gilbert Baker er den som har fått æren av å lage flagget, men det var etter bestilling fra Milk. Milk spurte Baker om han kunne lage et symbol for homobevegelsen som var kraftig og sosialt uavhengig.

Regnbuen ble valgt fordi det er et naturlig og vakkert fenomen, akkurat som kjærligheten mellom to av samme kjønn. 

Flagget kommer i flere forskjellige former og forskjellige grupperinger har tatt dette symbolet til seg og tilpasset til sin gruppe. Dette er grupper som for eksempel “bears”, transpersoner, aseksuelle og liknende.

Regnbueflagget er et globalt symbol og forener alle nasjonaliteter og er et symbol for frihet og likeverd. Og det representerer mangfoldet i den skeive verden.

Hver farge har også en betydning:
Rødt for livet
Oransje for helbredelse
Gult for sollys
Grønt for natur
Blått for harmoni
Lilla for sjelen.

#skeiv #homobevegelsen #homofil #lhbt #fri #regnbuen #regnbueflagg #flagg #tolleranse

 

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Hold avstand, Champion i bilen!

Jepp jepp, dagens utstilling ikke mindre vellykket enn gårsdagen. Vår Volpino Italiano fikk sitt siste cert og kan dermed smykke seg med tittelen Norsk Utstilling Champion (Nuch). I tillegg har han allerede nordisk junior vinner tittel 2016 (Nordjv-16).

Nå er det bare å se fremover og utover landegrensa. Vi håper på flere titler. Tittel eller ei så er jo hundene akkurat like gode som de var før utstillingen, men ekstra moro med tittel :). 

Å ha hunder som viser seg bra i ringen og oppfører seg fint utenfor ringen er utrolig viktig for oss og hundene. De blir trygge og vi blir er team sammen med dem. Det krever tilvenning og trening, derfor maker gode resultater veldig godt. 

En flott helg med de resultatene vi kom for, kan ikke spør om mer 🙂 

 

#utstilling #hund #hundeutstilling 

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Jippi, fikk det jeg ville ha

Jippi! Vi fikk det vi ville ha på utstillingen. Med en uferdig junior var målet å få CERT. En best i rasen hadde vært moro, men ikke forventet.

Fire junior tisper stod oppført i katalogen, en som har fått sine CERT og ikke noe konkurrent. Da vi begynte var det kun tre juniorer som møtte, kun en konkurrent. Kela viste seg flott og var på hele tiden selv om vi ikke har trent noe særlig på dette i det siste. Christopher hadde som vanlig stelt henne flott.

Det ble til slutt en plsssering som andre beste tispe MED CERT 🙂 🙂 Vi ble kun slått av en champion tispe. Veldig godt fornøyd og vi fikk det vi kom for! 

#hund #utstilling #hundesport #hundeutstilling

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

Ikke la barna gå tur med hunden

Kjære mamma, pappa og hundeeiere, ikke send hunden ut på tur med barna deres. Tenk dere godt om før dere i en hektisk hverdag sender 12 åringen (eller yngre) ut for å gå tur med hunden. Da tenker jeg ikke bare rett på utsiden sv huset, men sende de av gårde en runde i nabolaget eller lengre. 

Jeg har truffet flere barn med familiens hund på tur, eller hunden på tur med familiens barn. Noen hunder har så store drifter at de glemmer å ta hensyn til det lille mennesker som henger på slep. Det er sikkert ikke koselig for barnet heller. 

Alle voksne sier, jammen min hund er så snill og barnet kjenner den godt, eller omvendt. Eller de voksne sier, min hund gjør aldri noe galt og trekker ikke bånden, den går med ungen der ungen vil gå. Og ja det er helt supert MEN…..

Ja det er et stort MEN…..Hva med den hunden de treffer på som ikke er snill, den hunden som er så dominant og kamplysten at den ser en god seier i hver en hund. Hva når denne slosskjempen går til angrep? Dere som slepper unger ut med hunden deres må også være klar over at dere kan sette barna deres eller andres i livsfare. En hund i aggressivt modus biter det som kommer i veien og det kan være barnet. Dersom barnet faller og de slossende hunder havner oppå kan dette bli veldig alvorlig. 

Hva med traumene som et barn opplever ved å se en annen hund «drepe» hunden som barnet luftet. Hva med skyldfølelsen noen kan få uten å være skyld i noe. Alle voksne som har vært vitne til angrep fra andre hunder vet hvor rådløs man mange ganger kan bli og hvordan man går inn i kampen for å redde sin hund. Et barn har ikke samme sjans som oss voksne mot hunder i dødskamp. Vi voksne kan også fryse i en slik situasjon og ikke få gjort noen ting. Det gir oss også en dårlig samvittighet for st vi ikke fikk gjort noe. Et barns skyldfølelse er mye mye sterkere og de legger ansvaret på seg selv. Er dere villig til utsette dem for en slik opplevelse, bare fordi dere ikke gadd å gå den turen selv eller dere bare ville være snill med naboens unge å la dem få «passe» hunden. 

Jeg har bodd i boligfelt med mange flotte og ansvarsfulle barn, men jeg har aldri sendt dem på tur med noen av hundene, hverken Chihuahua eller Hvit Gjeterhund. Da får de heller komme inn i hagen og kose ned dem, der jeg kan følge med at både hunder å barn har det greit. 

Tenk over dette og skap gode arenaer for barn og hunder i kontrollerte situasjone, så godt vi klarer det! 

Takk til Maria for å få lov til og bruke bildet.

#hund #barn #oppdragelse #barnoghund #ansvar

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂