Villa Vollen – fra byglamour til bondetamp….

…….. eller er det fra bystøv til bygdeidyll!

Det kommer vel egentlig helt an på hvem du spør og snakker med. For meg har det å flytte på bygda vært helt fantastisk. Ikke det at alt er perfekt, men at det kjennes godt og riktig akkurat nå.

 

Villa Vollen er det jeg og Christopher har valgt å kalle plassen vår. Det lille røde huset i skogen som det hviler en god ro over. Tilfeldighetene ville at vi fikk kjøpe denne lille plassen på jord der vi kan dyrke hobby, livsstil og interesser og det er hovedsakelig dyr. Vi har hunder og driver oppdrett av Sveitsisk Hvit Gjeterhund, snart også Volpino Italiano. Vi har også Schäfer hunder og Chihuahua. Vi har to hester som vi eier selv, en fjording og en lyngshest/norlandshest (NL). Begge er åringer og skal forhåpentlig vis bli kjørhester og ridehester. Vi låner også for øyeblikket to voksne NL hopper. Vi har to kaniner, noen høner og katter.

 

For meg er dette en drøm som er gått i oppfyllelse, å kunne bo på landet og ha masse dyr. Heldig for meg fant jeg meg en mann med akkurat samme ønske om livsstil. I min ungdom og oppvekst har ønsket som sagt vært der, men å være homofil på bygda tiltalte meg aldri. Skummelt å vokse opp i et lite gjennomsiktig samfunn som ofte støter fra seg annerledeshet, det var det jeg hadde lest og hørt. Traff jo flere i det homofile miljøet som rømte fra bygdene rundt Kristiansand og inn til storbyen. Fra Kristiansand var heller ikke veien lang til Oslo eller utlandet. I homomiljøet i storbyen var bylivet den riktige livsstil om man var LHBT, bondelivet var for tapere. Det var aldri et alternativ for meg å flytte fra Kristiansand på grunn av min legning selv om tanken streifet meg, flere ganger. I min oppvekst har jeg hatt mange gode venner, interesser som har gitt meg tilhørighet og som har fyllt mine behov for å være sosial. Selv om jeg var voksen da jeg kom helt ut av skapet oppsøkte jeg det homofile miljøet i byen tidlig.

 

For meg har bygdelivet gitt en ro i forhold til byens jag og mas etter det “perfekte”. Bygdelivet har også sin glamour om du selv definerer den, da blir det ganske bra. Ordet glamour din betydning endres etter som man blir eldre og hva man ønsker å fokusere på.

 

Da vi fikk mulighet til og overta/kjøpe Villa Vollen var vi begge helt enige i at her kan vi begynne å bygge vårt liv sammen. 3,5 år senere er vi godt i gang med det.

 

Huset er opprinnelig fra 1840 og bygd på et sted som het Vollen. Bygda er Finsland, Ca 45 minutter kjøring fra Kristiansand. I 1940 årene ble mye av huset bygd om og modernisert….og det burde moderniseres igjen snart. Vi har 5 mål og boltre oss på og vi har stadig nye planer både ute og inne.

 

Som sagt var jeg godt voksen da jeg kom ut av skapet og hadde mange tanker rundt det å skape et liv i en bygd sammen med mannen jeg elsker, men det har gått utrolig bra. Flotte folk har tatt oss godt i mot og jeg har blitt kjent med mange nye mennesker.

 

For meg har det blitt “bondeglamour”

 

Et sted må man jo begynne

Et sted må man jo begynne….!

Høsten er her og regnet bøtter ned. Denne årstiden er kanskje den årstiden jeg liker best. Da er det tid for å kose seg inne og mange gode lukter i naturen kommer frem. Om sommeren er det varmt og klamt, men når høsten kommer friskes luften opp. Ikke det at vi har hatt det så utrolig flott i sommer, men lufta og luktene blir så mye friskere om høsten.

Blogg er noe jeg hadde for en god del år siden, men den var så fokusert på hobbyen min som er hunder og oppdrett av hunder. Nå synes jeg tiden var inne for en ny blogg, en mer generell blogg og en mer “Steinar-blogg”. 

Bloggnavet “baresteinar” er en passende beskrivelse av tanken bak denne bloggen. Det er mine tanker og betraktninger av denne verden og det universet jeg lever i som skal prege innleggene. Dere som velger å følge denne bloggen og lese innleggene vil kanskje finne ut at baresteinar ikke er så BARE. Steinar er en person som påvirker, som engasjerer, som utfordrer, som tenker og som aktivt deltar i dette universet. 

Denne bloggen skal ikke bare være viet til enkelt tema, men alt jeg finner interessant. Emner som mest sansynlig får stor plass her på bloggen er hunder, dyr generelt, samfunnsspørsmål, LHBT spørsmål og betraktninger, livet på landet.

Som homofil mann i begynnelsen av 40 årene har jeg jo gjort meg en del tanker og meninger angående LHBT’s rettigheter, og hvordan samfunnet ser på denne gruppen mennesker. LHBT’s livskvalitet her i landet og ellers i verden er utrolig forskjellig. Mitt ønske er jo at alle i hele verden skal ha det de trenger og bli respektert for den de er eller hva de er, men slik er det dog ikke. Jeg er opptatt av og få frem at vi også i dagens samfunn har mye å jobbe med.Dette kommer nok også til og prege en del av innleggene.

Hva er grunnen til og starte en blogg nå (igjen…), tenker du kanskje?
Ja det lurer vel jeg også på, selv om jeg vet jo hva en av grunnene er.

Vil du bli bedre kjent med meg og mitt liv så følg meg her på baresteinar.blogg.no 🙂