Happy dogs! happy training! Happy people!

I dag brukte vi formiddagen på Happy Hundesenter. Fellestreningen om lørdagen er et fint tiltak og det gir muligheter for å trene med forstyrrelser, pluss at man kan få hjelp dersom man lurer på noe. I dag hadde vi med Dennis og Diva. Vi hadde også med Nalle og Rikke, men de skulle kun være med for å lufte seg litt 🙂

 


(Dennis “House Of Fun’s Dj Don”)

Jeg skulle trene med Dennis og det gikk over all forventning. Det er en stund siden jeg har gjort noe annet med han enn utstillingstrening. Vi har jo trent litt sitt og gå fot, men kun som nyinnlæring. I dag ble det litt mer terping på innsitt/utgangsposisjon og fot. Jeg bruker kommandoen “fot# når jeg vil at hunden skal gå inntil meg ved min venstre side. Jeg begynte på å forme innsitt, at hunden skal sitte inntil meg på min venstre side, før jeg tok tre skritt der hunden skal følge med, for så og sette seg igjen på min venstre side. Dette tok Dennis veldig greit og med forstyrrelser hadde han en kjempe fin økt. 

 

 

 

 

Jeg tok med en ball for å se om han hadde noe interesse for denne som leke, slik at den senere kan brukes som belønning. De to første kastene ble litt sånn “hva skal jeg gjøre med denne”, men så fikk han masse ros når han løp etter og plukket den opp. Da synes han det var kjempe artig og løp etter ballen og kom med den for å si at han ville mer. Dennis er en hund som synes det å hente og avlevere er en moro del av leken så dette så bra ut. Han avleverer av seg selv uten at jeg har gitt noe kommando eller vist at han skal gjøre det, da er det en lek uten på hans premisser 🙂 Håper jeg kan dra nytte av denne viljen i senere trening med for eksempel apport eller rundering.

Jeg merket at han var mer moden også denne gangen en sist. Han tok tingene lettere og det var akkurat som om han forstod mer hva jeg ville. En kombinasjon av korte presise økte, blandet med lek og “alvor” 🙂 Håper jeg får mer tid fremover der jeg kan og orker å bruke mer tid på trening med han og Leo. 

Det var flere valper der oppe i dag så etter treningen ble det et valpeslipp. Det var våre to, en border collie og en husky. De lekte kjempe fint samme og var kjempe snille med hverandre. Alle leste de andre hundene på en flott måte slik at det ble tilpasset hever enkelt <3

 

 

 

Tusen takk til Happy Hundesenter for muligheten til slike treninger 🙂

Steinar
XXX

#hund #trening #hvitgjeter #kennelhouseoffun #dennis #happyhundesenter #helg #happy

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg