Blir du sykemeldt, kos deg!

Å bli sykemeldt er ikke alltid like lett. Hva kan man gjøre og hva kan man ikke gjøre? Det er et dilemma mange får.

Ikke alle sykemeldinger er på grunn av at man er sengeliggende eller så dårlig at man ikke kan bevege seg. Mange sykemeldinger går på det psykiske og mobilitet. Det kan være mange grunner for en sykemelding. 

Som sjef passer det jo aldri å få noen sykemeldt, men ønsket er jo at personen skal komme tilbake i jobb så fort som mulig. Mitt råd for både korte og lengre sykemeldinger er å kose seg, så godt man kan. Ikke noe hjelper mer enn å gjøre det man er glad i. Ikke tenk at man ikke kan bevege seg utenfor husets fire vegger på dagtid, i redsel for å bli “oppdaget”. Dersom det å gå tur og klarne tanker eller trene gjør at man kan bli fortere friskmeldt så gjør det. Å treffe venner på kafé kan gi energi, dersom det er et alternativ så gjør det. Gjør det som får deg i godt humør å til og tenke positivt. Kom deg ut av tåka og følg den veien som passer for deg til og komme på pluss siden igjen 🙂

 

 

Dersom du er redd for hva andre sier så kan jo et godt tips være å ikke poste alt på FB eller Instagram. Da får jo alle vite hva du holder på med, da bør man hvertfall ikke være redd for om man treffer kollega eller sjefen på ett av disse “oppdragene” 🙂 Men ikke mur deg inne. Kom deg ut og få positivt påfyll, det pleier jeg å si til mine 🙂 og så gleder jeg meg til de kommer tilbake på jobb igjen. ❤️

Steinar

XXX

#sykemeldt #jobb #frisk #kos #hverdag

2 kommentarer
  1. Kjempebra innlegg du har skrevet 😉 ¨
   Jeg jobbet noen år som pedagogisk leder i barnehage, og det hendte jo at det ble noen sykemeldinger. Selv om det ikke passet med sykemeldinger, så var vi ansatte tydelig på at de skulle ta vare på seg selv å bli frisk.
   Husker første gangen jeg var sykemeldt. Det var pga kyssesyken høsten 1993. Jeg var jo ikke kroppslig dårlig, og følte ikke at jeg var så dårlig at jeg måtte ligge. Fikk sykemelding fordi at jeg jobbet i barnehage med unger, og fordi kyssesyken er en smittsom sykdom.Overanstrengelse kan gå til milten når man har kyssesyken, og førskolelæreryrket er ikke en stillestittende jobb.
   På gode dager dro jeg ut, og jeg dro for å møte venner på en kafè. Det hendte jeg så noen av kollegaene mine, og jeg følte det var slikt at jeg måtte gjemme meg for at vedkommende ikke skulle få øye på meg.
   Det verste er kommentarene fra andre rundt om som f.eks. hvis de ser den som er sykemeldt på butikken. Som du sier er det ikke alle sykemeldingene der man trenger å ligge i sengen. Jeg har selv fått kommenterer mot meg for at de så meg f.eks. kjøre bil når jeg var sykemeldt, eller de så meg på butikken.Da var jeg sykemeldt pga betennelse i begge albuene. Det er jo egentlig ingen grunn til holde sengen.
   Legene i dag oppfordrer jo den som er sykemeldt å holde seg aktiv.
   Hvis man er redd for å bli oppdaget bør man la være å si noe som helst på facebook tenker nå jeg også.
   Samme holdningen har noen til oss som er uføretrygdet 🙁 Dessverre.
   Leste et innlegg i avisen fra en som fikk ut aggresjonen sin mot to uføretrygdede damer i 40-årene som han møtte syden. Han mente at når de kunne reise til fikk de vær så god pelle seg tilbake til jobb igjen. Han fikk et lesersvar fra en som var kronisk syk som skrev at det finnes mange skjulte sykdommer som folk var ufør av, og man trenger ikke sitte i rullestol for å bli ufør.
   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg 🙂
   Purr, purr, fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg