1.søndag i advent og tre julemarkeder (masse bilder)

I dag er det første søndag i advent. Våknet til sol og kjølig vintervær, deilig. Etter at hunder var luftet og hester matet bestemte vi oss for å ta turen til et par julemarkeder, det ble tre stykk. Julemarked er så utrolig koselig og inspirerende, mange flotte utstillere som har laget så utrolig mye fint. Hele atmosfæren og masse juleglade mennesker, kan det bli bedre 🙂

Det lukter jul og alle utstillere har pyntet bodene sine og gjort det skikkelig koselig. De tre stedene vi var på er utrolig forskjellige, et industribygg, en låve og en låve omgjort til et kulturelt samlingsted, men alle plassene med den gode stemningen.

De stedene vi var: Uldvarefabrikken på Sjøllingstad (Mandal), Fjøset på Repstad (Søgne), Søgne Gamle Prestegård.

Uldvarefabrikken: Sjølingstad Uldvarefabrik ble etablert i 1894 og er i dag en levende museumsfabrikk. Vi produserer fremdeles ullvarer på de gamle maskinene, her får du se alle prosessene råulla må gjennom før den ender opp som ferdige varer. (tekst hentet her).
Julemarkedet var plassert mellom fabrikkens mange maskiner og gav et historisk preg også på markedet, veldig moro.

Fjøset på Repstad: I år er det 15.gang dette julemarkedet avholdes. Initiativtaker Ellen Tone Repstad har vært med siden starten og det begynte med et julemarked i en av naboenes kjeller. Julemarkedet har vokst godt de siste årene og i år forventes det ca 1200-1500 besøkende denne helga.
Fjøset er fint og har plass til mange utstillere.

Søgne Gamle Prestegård: Bygningene ligger i naturskjønne omgivelser og er velegnet til kurs, konferanser og selskap. Flott hage med blomster og urter. Byste av Bjørnstjerne Bjørnson som bodde her i perioder fordi hans far var stedets prest fra 1852-1867.
Julemarkedet har mange utstillere.

Alle julemarkedene var godt besøkt. Mange folk og til tider trangt om plassen, men slik skal det jo være. Vi har kost oss masse og truffet mange kjentfolk også 🙂

Selvfølgelig måtte jeg jo knipse litt bilder. BTW, jeg ønsker meg nytt kamera, nå har jeg bare mobilen…

Uldvarefabrikken på Sjøllingstad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fjøset på Repstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Søgne Gamle Prestegård.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#julemarked #jul #julekos #atmosfære #søgnegamleprestegård #uldvarefabrikken #repstad #advent

 

 

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg