Blogging mot mobbing – hvem bestemmer om det er mobbing?

Ja, hvem bestemmer om det er mobbing eller ikke? Det er det den som føler seg mobbet som gjør. Å føle seg mobbet er en indre følelse som kun den med følelsen som eier. Ingen kan si at det du føler ikke er riktig.

Ta følelser alvorlig og still spørsmål. Hva gjør at du føler deg mobbet? Hvem mobber? Er greie spørsmål og starte med, da får vi litt innsikt i situasjoner og kan jobbe videre derfra. Vi må skille mellom mobbing og erting.

Det kan jo være at du har vært med på å mobbe en person uten å vite det. Du tror kanskje det har vært litt fleip og vennskapelig mobbing, i den grad mobbing kan være vennskapelig. Vi vet jo alle at vi kan av og til komme med noen skeive kommentarer, kommer disse kommentarene fra flere forskjellige folk, kan det oppfattes som mobbing. Om du som opplever kommentarer som mobbende er det viktig at du sier ifra. Da er det viktig at du lar dem vite at dette er ikke moro og at du blir lei deg. Ønsker du ikke si det selv så snakk med en venn eller en du stoler på. Sammen kan dere kanskje komme frem til en strategi for å stoppe handlingene. 

Møter du mobbing på arbeidsplassen skal alle ha et HMS tiltak for å forebygge og forhindre mobbing, eller hvordan dette skal håndteres om det oppstår. 

Sjekk at din arbeidsplass har en strategi for håndtering av mobbing på arbeidsplassen, det er viktig at alle som jobber der vet om dette. Ta det gjerne opp som klubbsak eller på team møte, sett forkus!

#mobbing #nestekjærlighet #mot 

Følge meg gjerne på INSTAGRAM eller på FACEBOOK 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg