hits

Utroooolig stolt!

Som flere av dere vet så har jeg vært på en tre dagers utstilling i Danmark, Roskilde. Dette var en skikkelig klimaforvandling fra det vi var vant med hjemme i Norge. 

Jeg hadde med meg to av våre hunder, Rikke (Volpiono Italiano) og Leo (Hvit Gjeterhund. begge to er juniorer, mellom 13-15 mnd gamle. De er litt drevne i utstilling men har mye igjen å lære :)

Begge to oppførte seg flott i og utenfor ringen. Ingen masser eller bråker. Begge spiser og drikker godt, ingen stress. Resultatene ble gode, Leo fikk to VG, men det er helt ok. Han blir dømt strengt, men kritikken stemmer ut i fra hans alder. Tredje og siste dag får han excellent og CK og blir plassert som 4 beste hannhund. Dette er utrolig moro i og med at dommer er rasespesialist fra rasens hjemland, Sveits. Denne dommeren påpekte at Leo er i vekst og fremdeles hengslete, men ut i fra alder en meget flott hannhund, som hun beviste at hun mente med å plassere han som 4 beste hannhund. Rikke gjorde det strålende og også hun viste seg flott i ringen. Det er enda litt hopp og sprett, men hun er en hund med masse energi. Jeg ønsker ikke å drepe denne gleden og lar henne få lov til og hoppe noen ganger i begynnelsen. Så klarer hun og komme inn i rytmen, men har beholdt gleden :) Rikke ble BIM alle tre dagene. Hun fikk også med en hel haug av cert, 3 x juniorcert (ble Dansk Junior Champion), 3 vanlige danske cert og det danske Nordic cert. Kan nesten ikke bli bedre enn det :)

Det som gjør meg så utrolig stolt er at etter mange mange timer i bil, netter i bil og en helt annen hverdag enn det de er vant med så presterer de sitt aller beste. De viser en glede og jobber slik de vet at jeg ønsker og lar seg føre slik jeg ønsker. De oppfører seg eksemplariske selv om jeg ser at de begynner å bli trøtte. Det er utrolig varmt og de blir slappere, men jobben fortsetter dem å gjøre. Jeg blir helt varm om hjertet når mine små viser slik glede og entusiasme dag etter dag i en "idrett" de selv ikke har valgt. I helgen var det ikke bare premiene som jeg er stolt over, men hundene mine, de beste i verden <3

Leo:

 

 

 

Rikke:

 

 

Tusen takk til Aslaug Alice Nilsen for bildene :)

Steinar
XXX

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

baresteinar

baresteinar

41, Kristiansand

Mann i 40 årene, samboer med Christopher. Bor på landet sammen med hester, katter, hunder, høner, kaniner og allverdens småkryp, fritt for glamor og paljetter. Vokst opp i Kristiansand og bor nå i Finsland. Utdannet førskolelærer og jobber som SFO-leder.

Kategorier

Arkiv